vineri, 26 februarie 2021

Înapoi la natură!

Congresul cancerului ţinut la Paris în 2015 a confirmat capacitatea excepţională a fructelor şi legumelor de a preveni şi vindecă tumorile ucigătoare!

Bomba ultimului congres mondial al cancerului ţinut la Paris a fost victoria morcovului şi a rubedeniilor lui împotriva bolilor oncologice.

Fructele şi legumele au triumfat. Un studiu mamut, întins pe o durată de 35 de ani şi efectuat pe 500.000 de subiecţi, a dovedit fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Practicanţii terapiilor naturiste au avut dreptate. Când Dumnezeu a lăsat boala a lăsat şi leacurile care o pot vindeca.

Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigaţia europeană prospectiva privind cancerul şi alimentaţia) sunt de necombătut. Legătura dintre cancer şi alimentaţie este edificata.” Deşi nu e nouă, ideea că hrana joacă un rol decisiv în stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multă vreme respinsă, minimalizata sau privită cu scepticism de lumea medicală occidentală. Cancerul era interpretat ca o boală în sine, declanşată prin dereglarea necontrolată a unor celule. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată asupra relaţiei dintre nutriţie şi cancer. Studiile efectuate compara alimentaţia şi modul de viaţă a 500.000 de indivizi din ţările nordice şi sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt şi de cărnuri grase, ceilalţi – consumatori de legume, fructe şi untdelemn de măsline. Începând cu anul 1970, majoritatea subiecţilor au fost urmăriţi fiecare în parte, în medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate în iunie 2005 şi comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat şi cu prelevări de sânge şi ADN, stocate în bănci biologice, pentru cercetarea indicilor nutriţionali.

Concluzia e clară: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iată şi câteva prescripţii importante rezultate din studiul EPIC.
– Consumaţi cât mai multe fructe şi legume.
Persoanele care consumă în medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (şapte porţii de fructe şi de legume mâncate pe întinderea unei zile) reduc riscul îmbolnăvirii de cancer cu 40%.
– Mai mult, cifra creşte, dacă în afară de alimentaţia vegetariană vă veţi mişca.
Mai ales cancerul intestinal şi cel de colon sunt ţinute în frâu printr-o alimentaţie adecvată combinată cu sport.
„Marele progres al acestui studiu constă în faptul de-a arăta că riscul cancerului poate fi drastic redus prin creşterea consumului de fructe şi de legume, principalele surse de fibre alimentare”, spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial în probleme de nutritive şi cancer.
– Vegetalele: bariera împotriva cancerului de colon. Includeţi în fiecare din mesele dvs. o legumă sau o salată şi un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele conţin combinaţii de substanţe protectoare. Pentru a beneficia de ele, variaţi culorile: după ce mâncaţi un măr roşu, gustaţi o pară aurie sau un strugure negru.
La fel şi în cazul legumelor: după o tomată roşie, consumaţi un broccoli verde sau o ridiche neagră.
Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar în coloranţii din plante.
Eficienţa lor a fost constatata nu doar în cancerul de colon, ci şi în cel de prostată, pancreas, plămâni, esofag.
Se bănuia de multă vreme că excesul de carne nu este sănătos. Studiul EPIC confirma şi această realitate. Analiza efectuată a grupat carnea în trei categorii: carne roşie, mezeluri şi carne de pasăre.
– Din prima grupă fac parte carnea de vită, viţel, porc, proaspătă, tocată sau congelată.
– Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vită, conservate în saramura, cu sau fără nitraţi, afumăturile, carnea uscată sau conservată prin fierbere: jambonul, cârnaţii, pateul de ficat, crenvurştii etc.
– Păsările au fost reprezentate de gâscă şi pui.
Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne şi mezeluri. În schimb, nu există nici o problemă cu carnea de pasăre, cu condiţia să nu fie din crescătorii.
Ca soluţie alternativă pentru carne se recomandă peştele. Se presupune că anumiţi acizi graşi, prezenţi în mare cantitate în uleiul de peşte, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase şi cereale complete: Grâu, orz, ovăz, mei, secară, linte, fasole, soia, seminţe de în şi susan.
– „E timpul să redescoperim cerealele şi leguminoasele”, ne îndeamnă studiul EPIC. „Bogăţia lor în fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. În acest sens, ar fi bine ca pâinea cotidiană să fie înlocuită de şase porţii de grâu încolţit, consumat pe durata unei zile.”

Unele leguminoase (mai ales soia) prezintă un alt atu: conţinutul lor bogat în fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consumă multe leguminoase încă de la vârsta copilăriei, sunt mult mai puţin atinse de cancerul de sân.
În concluzie, puneţi linte în toate salatele, mâncaţi cu încredere soia, mâncaţi cereale complete.
Protejaţi-vă intestinul şi controlaţi-vă greutatea.
Optaţi pentru o alimentaţie variată.
Decât să mănânci un anume aliment, mai bine consumi câte puţin din toate.
Şi reduceţi consumul de alcool.
De fapt, ideea generală care s-a desprins la congresul de la Pariş a fost că nu există atât alimente protectoare, cât un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Şi anume: legume stropite cu ulei de măsline.
Un alt principiu recomandat priveşte alimentele proaspete şi crude, netrecute prin foc. Favorizaţi, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, şi fructe de toate gusturile şi culorile.
Activitatea fizică reduce riscul cancerului de sân.

O a doua surpriză a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidenţei deosebite pe care sportul, mişcarea, o are în stoparea diverselor tipuri de cancer.
Prin urmare, specialiştii recomanda includerea lor în viaţa cotidiană.
Nici o zi fără plimbare în aer liber, fără câteva minute de gimnastică sau de alergat. Mişcarea reduce în proporţie de 40% incidenta cancerului, mai ales de sân şi colon, de prostată, plămâni şi uter.
Diminuarea riscurilor apare şi la persoanele subţiri, care fac constant mişcare.
De unde ideea că nici cei ce au o greutate normală nu sunt feriţi de teribilă maladie. „Un studiu american a demonstrat că densitatea sânului la mamografie se modifică radical după o oră de exerciţiu fizic.” Şi la fel, întreaga structură corporală.

Se recomandă ceaiul verde, care ne protejează de cancer pe mai multe planuri. Cercetătorii americani au descoperit faptul că o substanţă componentă a ceaiului verde poate nimici tumorile, privându-le de hrană. Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentată cu sânge, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii îndeamnă la continuarea cercetărilor.

Farmacia naturii. Ucigaşii cancerului:
– Varza (şi, în general, cruciferele) Glucosinolatele, adevărate „pesticide naturale” protejează varza de agenţii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activează enzima care previne cancerul (GTS).
Fierbeţi varză! În felul acesta, substanţele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.
– Strugurii. Resveratrol se numeşte „medicamentul” anticancer din struguri, din zeamă de struguri şi din vin. Această substanţă stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Pentru frumuseţe: sâmburii (seminţele) de struguri împiedica apariţia petelor de bătrâneţe.
– Roşiile. Licopenul este „multi-medicamentul” natural pe care-l conţin acestea. Un antioxidant care împiedică apariţia cancerului de pancreas, de intestin, de prostată, de plămâni. Efectul este mai puternic dacă roşiile sunt fierte.
– Cerealele. Seleniul este microelementul care menţine la „turaţie maximă” o enzimă ce împiedică dezvoltarea tumorilor. Se găseşte în grâul şi în grisul nerafinate industrial.
– Citricele. Vitamina C previne cancerul. Cei care combină, de exemplu la micul dejun, felia de şuncă cu un grapefruit pot preveni formarea itrosaminelor cancerigene. În pielita albă a citricelor se găsesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Înapoi la natură! Fiecare om se poate apăra şi singur de cancer, dar trebuie să o facă imediat.
Iată ce recomanda specialiştii:
– Zahăr, aproape deloc: pentru că îngraşă, iar supra-greutatea sporeşte riscul îmbolnăvirii de cancer. Înlocuiţi-l cu mierea crudă!
– Alcool cu măsură: bărbaţii: maximum 2 pahare/zi | femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul roşu care conţine resveratrol.
– Carne puţină: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multă carne de pui sau peste, decât carne de miel sau de vită. Carnea nu trebuie prăjită prea tare şi se consuma bucăţile mai slabe.
– Ideal: somonul, care conţine acizi graşi Omega 3 şi vitamina D.
– Fără grăsimi animale: înlocuiţi-le cu grăsimi vegetale, mai ales cu ulei de măsline. El conţine acizi graşi nesaturaţi şi vitamina E, care ne protejează de cancer.
– Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Înlocuiţi-o cu mirodenii şi verdeţuri, bogate în substanţe anticancerigene.
– Multe cereale şi leguminoase: experţii recomanda 600-800 g/zi, împărţite în 7 sau mai multe porţii.
Optaţi pentru produsele integrale.
– Multe legume şi fructe: zilnic, între 400-800 g, împărţite în 5-10 porţii.
– Substanţe bioactive se găsesc mai ales în crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) şi în usturoi.
– Citricele conţin vitamina C, la fel şi merele (soiurile vechi), afinele, şocul, caisele, morcovii.
– Ceaiul verde: băutura ideală.

luni, 1 februarie 2021

Cele 10 beneficii ale consumului zilnic de mere.


Este sau va fi un obicei pentru care corpul tău îți va mulțumi cu siguranță după lecturarea punctuală de mai jos.

1. Ai putea slăbi.
Merele reprezintă gustarea ideală în cura de slăbire. De ce? Conțin fibre solubile și apă. Potrivit unui studiu publicat în Appetite, persoanele care au mâncat felii de mere înainte de masă s-au simțit mai pline și au consumat în medie cu 200 de calorii mai puțin decât cele care nu au mâncat felii de mere.

2. Îți vei îmbunătăți sănătatea neurologică.
Chiar dacă până acum s-au făcut studii doar pe animale, rezultatele sunt promițătoare și pentru oameni. Un studiu din 2019 pe șobolani publicat în Clinical Nutrition Experimental a găsit o legătură între quercetină, găsită în mere, și are efecte neuroprotectoare asupra minții.

3. Îți vei întări sistemul imunitar.
Este important de făcut mai ales într-o asemenea pandemie actuală. Quercetina care se găsește în pielea mărului, nu numai că funcționează pentru întărirea sistemului imunitar, dar s-a observat și că reduce inflamația, așa că asigurați-vă că nu tăiați coaja înainte de a le mânca. Sau dacă nu aveți livada proprie, lăsați-le 20 de minute în apă cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma.

4. Vă puteți reduce riscul bolilor de inimă.
Nu numai că s-a demonstrat că merele prezintă un risc mai scăzut de boli de inimă, dar și flavonoidele găsite în mere au fost corelate cu un risc cu 20% mai mic de accident vascular cerebral. În plus, merele conțin fibre solubile, care ajută la scăderea colesterolului, un alt câștig pentru inimă.

5. Este benefic tranzitului intestinal.
Dacă doriți să înțelegeți durerile de stomac, balonarea, constipația, intestinul ar trebui să fie primul loc în care vă uitați. Pectina, un probiotic despre care s-a văzut că are beneficii directe atunci când vine vorba de menținerea unui intestin sănătos, se găsește în mere.

6. Merele pot ajuta la prevenirea cancerului.
Merele ar putea fi cheia pentru a vă proteja de cancer, mai ales dacă sunteți fumător. Școala de sănătate publică din Harvard spune că „substanțele fitochimice și fibrele din mere au efecte antioxidante care pot proteja ADN-ul unei celule de daunele oxidative, care este un precursor al cancerului”.

7. Veți reduce riscul de diabet de tip 2.
Doar să mănânci câteva mere pe săptămână s-a dovedit a avea un impact pozitiv asupra scăderii riscului de diabet de tip 2. Cu toate acestea, consumul unui măr în fiecare zi poate avea un impact și mai mare. Studiile au arătat că cei care au mâncat zilnic un măr și-au redus riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 28%, comparativ cu cei care au omis fructele.

8. Ți-ar putea scădea colesterolul.
Fibrele din măr joacă un rol imens în scăderea nivelului de colesterol din organism. Studiile au arătat că consumul sucului de mere nu are același efect asupra colesterolului ca și consumul întregului fruct. Așadar, folosiți blender-ul mai puțin pentru sucul de mere și începeți să feliați acele mere.

9. Îți poți îmbunătăți simptomele astmatice.
Dacă aveți astm, a lua o mușcătură într-un măr în fiecare zi ar putea ajuta simptomele să se îmbunătățească. Un studiu a fost realizat în revista Advances in Nutrition cu mai mult de 68.000 de femei și s-a descoperit că cei care au mâncat cele mai multe mere aveau cel mai mic risc de astm. Mai exact, au descoperit că consumul de 15% dintr-un măr mare se traduce printr-un risc cu 10% mai mic de a dezvolta simptome astmatice.

10. Îți vei face dinții mai albi.
Merele pot schimba modul în care arăți, prin albirea dinților, având un efect direct asupra îndepărtării plăcii dentare, rezultând dinții mai albi. Merele sunt pe departe cel mai ieftin și neinvaziv mod de albire al dinților pe care l-am văzut vreodată.

Postări populare

perfect-tour.ro

Etichete

5 zile accesorii administrare alaptare alb alimentatie alimente antioxidant antrenamente apicol apicole Apiland apiterapie aplicatie articol astm atlet autodezvoltare ayurvedice baie balnear barbati bautura beneficii bilete black friday cadou cadouri cafea campanie cana cancer carte casa casback ceai verde ceaiuri cereale chardonnay cina colesterol complexe consultanta consumabile copii cosmetice crama crucifere cuvee dacia plant de testat demisec deodorante deoodorant detergenti detox detoxifiere dezvoltare diabet dieta dinti dischete discount dispozitiv easybox ebook eco ecologici enzime digestive epic espressoare examene exercitii familie fara aditivi fara conservanti fara gluten fara indulcitori fara lactoza farmacie feteasca regala fibre dietetice ficat film fitball fitness flexbeam fresh fructe garantat grasimi vegetale gratuit gustare happiland idei imunitar in stoc incalzire indoor infrarosu ingrijire inima inovator inspirational integrat interferonat intretinere iod laptisor de matca legume leguminoase lifestyle lipovon lipozomale livrare loialitate magazin mamici manuka medicament mental mere mic dejun miere minerale minunat minunea naturii model muscat ottonel natural naturale naturiste neurologic noul noutati nutrititve online organic organice outdoor ovo-lacto-vegetariene pachet pastura pat pensionari personala peste plan nutritional plante plata platforma polen portfard post pranz prebiotic preparate pret unic producator produs produse profesionala program promotii prune recomandari recuperare reducere reduceri relaxare remedii retete roman romania sanatate SanoPass FIT saptamana sapun sarcina sauvignon blanc sec servicii sesiune seturi si compleuri sfecla rosie sigura sistemul site slabire slabit soft somn stretching suc superaliment superalimente supliment suplimente surprize tabara teamdeals tenis tensiometre tensiune tincturi tiroida tombola tonic tonice transport tranzit intestinal tratament unice uniunea europeana util vegane vegetariene viata verde viu vin vinuri vitamine weekend wellness
topstar.ro