
Este sau va fi un obicei pentru care corpul tău îți va mulțumi cu siguranță după lecturarea punctuală de mai jos.
1. Ai putea slăbi.
Merele reprezintă gustarea ideală în cura de slăbire. De ce? Conțin fibre solubile și apă. Potrivit unui studiu publicat în Appetite, persoanele care au mâncat felii de mere înainte de masă s-au simțit mai pline și au consumat în medie cu 200 de calorii mai puțin decât cele care nu au mâncat felii de mere.
2. Îți vei îmbunătăți sănătatea neurologică.
Chiar dacă până acum s-au făcut studii doar pe animale, rezultatele sunt promițătoare și pentru oameni. Un studiu din 2019 pe șobolani publicat în Clinical Nutrition Experimental a găsit o legătură între quercetină, găsită în mere, și are efecte neuroprotectoare asupra minții.
3. Îți vei întări sistemul imunitar.
Este important de făcut mai ales într-o asemenea pandemie actuală. Quercetina care se găsește în pielea mărului, nu numai că funcționează pentru întărirea sistemului imunitar, dar s-a observat și că reduce inflamația, așa că asigurați-vă că nu tăiați coaja înainte de a le mânca. Sau dacă nu aveți livada proprie, lăsați-le 20 de minute în apă cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma.
4. Vă puteți reduce riscul bolilor de inimă.
Nu numai că s-a demonstrat că merele prezintă un risc mai scăzut de boli de inimă, dar și flavonoidele găsite în mere au fost corelate cu un risc cu 20% mai mic de accident vascular cerebral. În plus, merele conțin fibre solubile, care ajută la scăderea colesterolului, un alt câștig pentru inimă.
5. Este benefic tranzitului intestinal.
Dacă doriți să înțelegeți durerile de stomac, balonarea, constipația, intestinul ar trebui să fie primul loc în care vă uitați. Pectina, un probiotic despre care s-a văzut că are beneficii directe atunci când vine vorba de menținerea unui intestin sănătos, se găsește în mere.
6. Merele pot ajuta la prevenirea cancerului.
Merele ar putea fi cheia pentru a vă proteja de cancer, mai ales dacă sunteți fumător. Școala de sănătate publică din Harvard spune că „substanțele fitochimice și fibrele din mere au efecte antioxidante care pot proteja ADN-ul unei celule de daunele oxidative, care este un precursor al cancerului”.
7. Veți reduce riscul de diabet de tip 2.
Doar să mănânci câteva mere pe săptămână s-a dovedit a avea un impact pozitiv asupra scăderii riscului de diabet de tip 2. Cu toate acestea, consumul unui măr în fiecare zi poate avea un impact și mai mare. Studiile au arătat că cei care au mâncat zilnic un măr și-au redus riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 28%, comparativ cu cei care au omis fructele.
8. Ți-ar putea scădea colesterolul.
Fibrele din măr joacă un rol imens în scăderea nivelului de colesterol din organism. Studiile au arătat că consumul sucului de mere nu are același efect asupra colesterolului ca și consumul întregului fruct. Așadar, folosiți blender-ul mai puțin pentru sucul de mere și începeți să feliați acele mere.
9. Îți poți îmbunătăți simptomele astmatice.
Dacă aveți astm, a lua o mușcătură într-un măr în fiecare zi ar putea ajuta simptomele să se îmbunătățească. Un studiu a fost realizat în revista Advances in Nutrition cu mai mult de 68.000 de femei și s-a descoperit că cei care au mâncat cele mai multe mere aveau cel mai mic risc de astm. Mai exact, au descoperit că consumul de 15% dintr-un măr mare se traduce printr-un risc cu 10% mai mic de a dezvolta simptome astmatice.
10. Îți vei face dinții mai albi.
Merele pot schimba modul în care arăți, prin albirea dinților, având un efect direct asupra îndepărtării plăcii dentare, rezultând dinții mai albi. Merele sunt pe departe cel mai ieftin și neinvaziv mod de albire al dinților pe care l-am văzut vreodată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu